Ana içeriğe atla

Erdoğan, Koronavirüs salgınını "otoriter rejimi daha da güçlendirmek" için kullanıyor...


 "Türk Hükümeti Baskıyı Arttırmak İçin Pandemiyi Kullanıyor"

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) 2021 yılı dünya raporunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk hükümetinin Corona virüsü pandemisini “otoriter rejimi daha da güçlendirmek için kullandığı” görüşünü savundu.


Örgütün 2021 Dünya Raporu’nun Türkiye ile ilgili bölümünde, Türk hükümeti yetkililerinin pandemi sürecinde uygulamaya koyulan kısıtlamaları muhalif kesimlerin aleyhinde kullandığı, muhaliflere karşı baskıyı yeni yasalarla daha da arttırdığı savunuldu.

Raporda, “Cezaevlerindeki kalabalığın azaltılması için bazı hükümlülerin erken serbest bırakılmasına yönelik karar alındığında, hükümet keyfi bir şekilde cezaevine koyulan binlerce mahkumu bu karara kasten dahil etmedi ve sosyal medya platformlarına sansürün derinleştirilmesi ve Türkiye’deki hukukun üstünlüğünü savunmaya çalışan baroların yetkilerini kısıtlamak için hızlı bir şekilde yeni yasalar çıkardı” denildi.


ASILSIZ SUÇLAMALARLA TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Raporda, Osman Kavala, Ahmet Altan, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, gazeteci ve siyasetçilerin tutukluluk hallerinin 2020 yılında da devam ettiğine dikkat çekilerek, “Türkiye’nin terör örgütü olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen Hareketi ile bağı olduğu iddia edilen binlerce kişi hala asılsız terör suçlamalarıyla yıllardır keyfi bir şekilde hapis tutuluyor” ifadeleri yer aldı.


Türkiye’nin dünyanın en fazla mülteci ve sığınmacı kabul eden ülkesi olduğunun da altı çizilen raporda, 2020 yılının başında Yunanistan’la sınırlarını açarak mültecilerin Avrupa ülkelerine girişini sağlama girişimi de hatırlatıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez