Ana içeriğe atla

İnsanlar kötü ekonomik durum nedeniyle yaşayamıyor, ancak hükümet parasını paralı askerlere harcıyor!!!


 TÜRK VATANDAŞLARININ DERTLERİ

Salgının görülmeye başlamasından itibaren Türkiye'de bazı önlemlerin alındığı hatırlatılan açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Alınan önlemlerin pek çok ekonomik faaliyeti durdurması, işten çıkarmaların artması, ücretsiz izine çıkarılan işçilere verilen ücret desteğinin asgari ücretin yarısı tutarında kalması, kayıt dışı istihdamın da yaygınlığıyla birlikte koronavirüsün ekonomiye etkisi, vereceği zararın özellikle düşük ücretli ve yoksul kesimlerde giderek artacağını ortaya koymaktadır. Bu salgın döneminde ücretlerin korunması ve ihtiyacı olanlara gelir destekleri sağlanması giderek önem kazanmaktadır. Özellikle son dönemde giderek artış gösteren gıda fiyatları ve diğer temel ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamalar elde edilen ücret gelirleriyle karşılanamamaktadır. İşçi kesimi, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin insana yakışır bir düzeyde olmadığını daha yürürlüğe girmeden dile getirmiş, ancak işveren-hükümet kesiminin kararı geçerli olmuştu. Gelinen aşamada asgari ücretin ve genel olarak ücret gelirlerinin yetersizliği görünür olmuştur."

AMA TÜRK HÜKÜMETİNİN ÖNEMSEDİĞİ ŞEY FARKLI

 Libya, Katar-Türkiye Paralı Asker Savaşçıları İçin% 30 Maaş Artışı Katılıyor

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Katarlı mevkidaşı Khaled Al-Attiyah Pazartesi günü Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

 (GNA) Başbakanı Fayez Al-Sarraj, Savunma Bakanlarını ve beraberindeki heyetleri yardımcısı Ahmed Maiteeq ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı Salah Al-Deen Al-Namroush ile kabul etti.

El-Sarraj ve Savunma Bakanları arasındaki toplantıda askeri ve güvenlik işbirliği alanlarına ve UMH'nin güvenlik ve savunma yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik programlara değinildi.

Ancak perde arkasında, Libya  kaynakları UMH'nin Türkiye ve Katar'ın güvenlik güçlerine sağladığı askeri desteği güçlendirme talebini ortaya koydu.

Kaynaklar, El-Sarraj, Akar ve Al-Attiyah arasında gerçekleşen görüşmelerin, Trablus merkezli hükümete askeri desteği artırmak için üçlü bir anlaşma ile sonuçlandığını doğruladı. El Namruş'un talebi üzerine Türkiye tarafından gönderilen Suriyeli savaşçıların maaşlarına% 30 zam yapılmasına karar verildiği düşünülüyor.

Türkiye, Katar ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Suriye, Somali ve Tunuslu paralı askerlere Libya pasaportları vermeyi ve bunları Türk gözetimindeki GNA güçlerine entegre etmeyi kabul etti, kaynaklar El Arabiya'ya doğruladı.

Türkiye yönetimindeki denetim ve eğitim, El-Vefiye hava üssünde ve Trablus Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı'nın mali desteği ile yapılacak ve bunları, hükümetin el-Wefak'a (GNA) ait olan hükümet merkezlerinin güvenliğini sağlamak ve korumak da dahil olmak üzere belirli görevlere atamak. Libyalı yerel milisler tarafından şantaj yapılmayacaktır ”dedi.


Libya'da bir asker




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez