Ana içeriğe atla

Katar, Hizbullah için Amerika'dan vazgeçecek mi?

 Katar'ın Hizbullah'ı finanse ettiği iddiası ABD askerlerini tehlikeye atıyor.

Özel güvenlik müteahhidi Fox News'e Katar kraliyetine Hizbullah'a askeri donanım sağlanmasını onayladığı iddia edildiğini söyledi.




Fox News'e göre , Katar yöneticilerinin küresel terörist grup Hizbullah'a silah sevkiyatını finanse ederek ülkede konuşlanmış yaklaşık 10.000 ABD askerinin güvenliğini tehdit ettiği  iddia ediliyor .

Jason G'nin takma adı olan bir özel güvenlik müteahhidi, görünen bir operasyonun bir parçası olarak Katar'ın silah tedarik işine sızdı.

Katar'ın Al Udeid askeri üssü, ABD Merkez Komutanlığının ileri karargahına ve ABD Hava Kuvvetleri filolarına ev sahipliği yapıyor. Her iki üs de yaklaşık 10.000 ABD askeri var.

 Salı günü Fox News'e verdiği demeçte , "kraliyet ailesinin bir üyesinin" Lübnan'daki Hizbullah'a askeri donanım sağlanmasına izin verdiğini iddia etti.

Jason G. tarafından sağlanan ve  Fox News tarafından doğrulanan bir dosya , Katar kraliyet ailesi üyesinin geniş kapsamlı bir terör finansmanı planında 2017'nin başından beri oynadığı iddia edilen rolü anlatıyor.

Lübnan Hizbullah örgütü, Tahran'ın İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) tarafından 1982'de Lübnan'da kurulan İranlı bir vekil Şii milisidir.

İran tarafından finanse ediliyor ve destekleniyor.

Fox News  , grubun Irak ve Lübnan'daki yüzlerce ABD askeri personelinin ölümünden sorumlu olduğunu söyledi.

Katar'ın Belçika ve Nato büyükelçisi Abdul Rahman bin Muhammed Süleyman Al Khulaifi'nin, Katar rejiminin Lübnanlı Şii'ye para ve silah sunmadaki rolünü gizlemek için Jason G.'ye 750.000 euro (Dh3.3 milyon) ödemeye çalıştığı bildirildi. organizasyon.

Jason G., Brüksel'de Al Khulaifi ile Ocak 2019'da yaptığı toplantıda elçi şunları söyledi:

"Yahudiler bizim düşmanımızdır."

Olası Katar misillemesinden kaçınmak için bir takma isim kullanan Jason G., "Katar'ın aşırılık yanlılarına fon sağlamasını durdurmasını" istediğini söyledi. "Çürük elmaların varilden çıkarılması ve [Katar'ın] uluslararası toplumun bir parçası olması gerekiyor" diye ekledi.

2017'de ABD Başkanı Donald Trump, Katar'ın "çok yüksek düzeyde bir terörizme fon sağladığını" söyledi.

Bir yıl sonra Trump, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile yaptığı görüşmede Katar'ın aşırılık yanlılarıyla savaştığını söyleyerek tersine döndü.

Parlamenterlerin hamlesi, geçen Çarşamba günü “Fox News” haber ağının Doha’nın Hizbullah’a silah sevkiyatını finanse ettiğini açıklamasından sonra geldi.


American Network’e göre, Jason J adlı bir güvenlik temsilcisi Katar’daki silah alım işine girdi ve iktidardaki ailenin bir üyesinin milislere askeri teçhizat teslimine izin verdiğini belirtti.
Güvenlik temsilcisi tarafından sunulan bir dosya, iktidardaki aile üyesinin 2017’den beri genişleyen bir terörizmin finansmanı planında oynadığı rolü belgeledi.




 Katar’ın Belçika ve NATO Büyükelçisi Abdul Rahman bin Muhammed Al-Khulaifi, Katar rejiminin Hizbullah’a para ve silah tedarikindeki rolünü gizlemek amacıyla Jason G’ye 750.000 euro ödemeye çalıştı.
Ancak kendini korumak için bir takma ad kullanan Jason J, buna karşılık amacının “Katar’ın aşırılık yanlılarına fon sağlamasını durdurmak” olduğunu söyledi.


Fransız Senator Nathalie Goulet, Fox News’e verdiği röportajda, Katar’ın terörizmini finanse etmek için bir kampanya çağrısında bulundu.
Avrupa’da Aşırılıkçı Ağları Araştırma Komisyonu’nu yöneten ve NATO için terörizmin finansmanı konusunda bir rapor yazan Fransız senatör Goulet, “Katar konusunda bir Avrupa politikasına sahip olmalıyız ve terörizmi finanse etme konusunda özellikle dikkatli olmalıyız” dedi. Tüm Katar banka hesaplarını elde etmek ve dondurmak
Ve devam etti, “Terörizme özellikle Katar veya Türkiye gibi ülkelerden herhangi bir fon sağlamayı önlemek için genel bir politika üzerinde anlaşmalıyız.”Aynı bağlamda, İngiliz parlamenter Ian Beasley, ülkesini ve Brüksel’i, Doha’nın aşırılığı desteklemek için davranışları konusunda sağlam bir duruş sergilemeye çağırdı.Aynı kanalla yaptığı röportajda, Avrupa Birliği’nin bir soruşturma yürütmesi ve terörün finansmanı sürecinin en önemli kollarından biri olan Katar banka hesaplarını dondurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avrupa'daki cihatçı ağları araştıran bir komisyonu yöneten ve NATO için terör finansmanı hakkında bir rapor yazan Fransız senatör Nathalie Goulet, “Katar konusunda bir Avrupa politikasına sahip olmalıyız ve özellikle terörizmin finansmanı konusunda dikkatli olmalıyız. Belçika, AB'den soruşturma talebinde bulunmalı ve bu arada tüm Katar banka hesaplarını dondurmalıdır. "

Müslüman Kardeşler'i ve onun tehlikeli Yahudi karşıtı ideolojisini destekleyen özellikle Katar veya Türkiye gibi ülkelerden terörizmin finanse edilmesini önlemek için özel bir uyarı ve ihtiyatlı bir politika ile genel bir politika oluşturmalıyız ”diye devam etti.

Terör finansmanını takip eden İngiliz Parlamentosu üyesi Ian Paisley Jr., Fox News'e Katar rejiminin "ana hatlarıyla belirtilen davranışlarının çirkin olduğunu ve hem Birleşik Krallık hem de Belçika hükümeti kararlı davranması gerektiğini" söyledi.

"Bu iddialar, özellikle büyükelçinin NATO büyükelçisi olduğu ve bunun araştırılması ve uygun önlemlerin alınması gerektiği göz önüne alındığında çok ciddidir." Dedi. 

"Hizbullah, İngiltere'de yasaklanmış bir terörist grup ve onlarla çalışmak hoş görülemez. Yarın İngiltere dışişleri bakanıyla temasa geçip ondan bu iddiaları araştırmasını ve büyükelçiyi temsil etmesini isteyeceğim."




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez