Ana içeriğe atla

TÜRKİYE KENDİ ÇIKARIN İÇİN SOMALİYİ KULLANIYOR...

  

Türkiye, Orta Doğu ve ötesinde önemli ama kafa karıştırıcı bir aktör olarak ortaya çıktı. Rolü genişledikçe politikaları dalgalandı ve şu anda hem Afrika Boynuzu'nda hem de komşularıyla önemli bir rol oynuyor. Zach Vertin, Türkiye'nin dış politikasındaki değişiklikleri değerlendiriyor ve ülkenin iç siyasetinin ve Erdoğan rejiminin emellerinin, ülkenin karşı karşıya olduğu daha geniş stratejik gerçeklerle nasıl etkileşime girdiğini açıklıyor.


Katar ve Türkiye, Libya savaşında savaşmak için 5.000'den fazla Somaliliyi işe alıyor olabilir

Türk Savunma Bakanı'nın Katar topraklarına yaptığı son ziyarette Doha'nın bu operasyonu devralması kararlaştırılabilirdi.

Katar ve Türkiye, Libya iç savaşında savaşmak için Somali'den 5.000'den fazla paralı asker seçiyor olabilir ve ayrıca bu Doğu Afrika ülkesinden , Başbakan Fayez Sarraj'ın Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (GNA) karşı savaşında destek vermeye devam etmek için subay göndermeyi planlıyor olabilir . Mareşal Halife Hafter'in Libya Ulusal Ordusu (LNA). 


Somali Guardian ve Al-Ain News, Türk-Katar'ın Libya savaş çatışmasına müdahale etmeye devam etme planını bildirdi. Ortaya çıkan bilgilere göre, Körfez monarşisi ve Avrasya ülkesinin oluşturduğu eksenin , bu unsurları bir miktar para ve Katar vatandaşlığı alma seçeneği karşılığında işe aldığı söyleniyor. Bu iddialarla, Somalili askerler, Libya'ya iniş yapmak üzere Libya'da ön saflarda savaşmak üzere başkent Trablus'ta bulunan ve uluslararası alanda Birleşmiş Milletler tarafından tanınan, eğitim için Eritre'deki kamplara gönderilen ücretli askerler haline geldi. (BM) 2016'dan beri.

Kuzey Afrika ülkesindeki silahlı çatışma , Akdeniz'deki jeostratejik konumu ve başta petrol olmak üzere kaynakları nedeniyle Libya topraklarında çıkarları olan çeşitli uluslararası aktörlerin katıldığı bir oyun tahtası haline geldi .

Libya'nın Trablus kentinde UMH'ye sadık birlikler 6 Temmuz 2020'de

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez