Ana içeriğe atla

Ankara'da paralı asker krizi....

 

TEL ABYAD - Barış Pınarı bölgesinde Türkiye'nin desteğiyle 11. sağlık merkezi hizmete girdi

Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD) Barış Pınarı Harekatı bölgesinde ilk sağlık merkezini hizmete açarken, bölgede Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Suriye Görev Gücü koordinasyonunda hizmet veren sağlık merkezi sayısı 11'e yükseldi.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlediği Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerindeki bölge halkına sağlık alanındaki desteği sürüyor.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde daha önce 10 sağlık merkezini hizmete kazandıran Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Suriye Görev Gücü, YYD ile yürüttükleri koordinasyonla 11. sağlık merkezini Tel Abyad'ın Suluk beldesinde hizmete açtı.

YYD tarafından bölgede inşası tamamlanan sağlık merkezinde, çocuk hastalıkları, cildiye, kadın doğum ve diş polikliniği gibi branşlarda ücretsiz hizmet verilecek.

Açılış törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak da katıldı.

Vali Yardımcısı Atak, açılış töreni öncesinde, yakın zamanda açılması planlanan Suluk fırınında incelemelerde bulundu.


Macron ve Ankara arasında paralı asker krizi
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Libya'ya Suriyeli paralı asker gönderdiğini söyleyerek "Bu verilen sözün tutulmamasıdır" dedi. Ankara da Macron'u "gerçek dışı gündem yaratmakla" suçladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türk hükümetini Libya iç savaşına yönelik sağlanan anlaşmaya uymamakla suçladı. Türkiye ile ilgili sert bir açıklama yapan Macron, Türkiye'nin Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'nda verdiği sözleri tutmadığını kaydetti.
Çarşamba günü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Paris'teki görüşmesi sonrası konuşan Macron, "Geride bıraktığımız günlerde, geride bıraktığımız günlerde (!) Türk gemilerinin, Suriyeli paralı askerler eşliğinde Libya'ya girdiklerini gördük" dedi.
Macron, bunun Berlin'deki anlaşmanın "açık ve ağır şekilde ihlali" olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Suriyeli paralı askerlerle Libya'ya girmesinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin Konferansı'nda taahhüt ettiği tutumun tam aksi olduğunu ifade etti.
Macron, "Bu verilen sözü tutmamaktır, bu Libya'nın egemenliğine bir saldırıdır, bu tüm Avrupalıların ve Sahel Bölgesi'nde yaşayanların güvenliklerine bir saldırıdır. Bunu burada vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Zira dünyada hâlihazırda Katar gibi zengin, bağımsız ancak zaman zaman kendi egemenliğini sağlamada güçlük çeken birçok ülke bulunmaktadır. Ortadoğu’da olduğu gibi Balkanlar ve Afrika’da da aynı problemlerle karşı karşıya kalan pek çok ülke vardır. Başta komşu ülkeler olmak üzere farklı devletler ve devlet dışı aktörlerden ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra oluşturulan düzenden kaynaklı ortaya çıkan zaaflardan dolayı sürekli bir tehdit algısı içinde kaybolan, güven hissetmeyen ve korunmaya ihtiyaç duyan ülke sayısı oldukça fazladır.

Katar krizindeki tutumuyla Türkiye, sahip olduğu askerî, ekonomik, siyasal ve kültürel unsurlarıyla uluslararası düzende önemli bir güç konumuna yerleşme potansiyeline sahip olduğunu ispatlamıştır. Attığı bu adımlarla müttefiklerine güven veren Türkiye, askerî caydırıcılığı ile birlikte dünya barışına ciddi katkılarda bulunma potansiyelinde olduğunu da göstermiştir. Sonuç olarak Türkiye’nin bu adımlarının gerek kendi sınırlarına gerekse sınırlarının ötesine etki etme potansiyeline sahip olduğunun kanıtı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’nin bu krizde hızlı davranarak ittifak ettiği ülkeye tam destek vermesi, hatta işgalini önlemesi, bundan sonra dünyada Katar gibi kendi güvenliğini sağlamada zorluk çeken birçok ülke için de dikkat çekici bir gelişme olmuştur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez