Ana içeriğe atla

Suriyelilerin aldığı yardımlar ışığında AKpartisi Türklerle ne yapıyor?


Türkiye'de bugün 3 milyon 600 binden fazla Suriyeli yaşıyor. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıkladığı "Türkiye'de Suriyeliler" başlıklı özel raporda, bu sayının 10 yıl içinde 4-5 milyonu aşmasının beklendiği belirtildi.

Türkiye'nin Suriyeliler için harcadığı para, 30 milyar dolardan fazla.

Pandemi döneminde Türkiye’de göçmen ve mülteciler

Özellikle toplumun en yoksul kesimlerini vuran koronavirüs salgınında mülteci ve göçmenler de zorlu bir mücadele veriyor. Pandemi, Türkiye gibi ağır bir göç yükünün altına giren ülkeler için ayrı bir sınav niteliğinde.

Kızılay'dan açıklama

Zorlu Şartlarda Yaşayan Suriyelilere Sahip Çıkalım. Yaraları Birlikte Saralım.

Sınır komşumuz Suriye’deki iç savaş ve şiddet ortamı yüzünden 11 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. 3 milyondan fazla Suriyeli de ülkemize sığındı. 

Kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin her türlü ihtiyacı devletimizin ilgili kurumları ve Türk Kızılay’ın desteği ile karşılanıyor. Ancak kamp dışındaki yaklaşık 2 milyon Suriyelinin barınma, beslenme, eğitim, psikososyal destek gibi temel insani ihtiyaçları bulunuyor.

Yardımseven halkımız, 5 yıldır şehirlerde yaşayan komşu ve kardeş Suriye halkı için elinden gelen yardımı yapıyor; ama şimdi daha fazlası gerekiyor.

Suriyelilerin aldığı yardımlar ışığında AKpartisi Türklerle ne yapıyor?



Corona Virüsün esnasında çöpten yiyorlar

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde çöpten çıkardığı ekmek parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan anne ve küçük çocukların görüntüsü görenlerin yüreğini sızlattı...

Bir annenin, 2 küçük çocuğu ile çöpleri karıştırıp, ekmek ve yiyecek parçaları bulup karınlarını doyurmaya çalışması yürekleri burktu.

bir annenin yoksulluk karşısında çaresizliğini ortaya koydu. Evine gitmekte olan bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde, ismi öğrenilemeyen bir kadın, yaşları 3 ile 6 arasında değişen 2 küçük çocuğu ile bir çöp konteynerini içindeki ekmek ve yiyecek parçalarını ayırırken görülüyor.

İnsan Hakları Algısı Araştırması: Temel haklar ihlal ediliyor

Uluslararası Af Örgütü’nün yaptırdığı bir araştırmaya göre Türkiye’de toplumun yüzde 82,1’i ülkede temel hakların ihlal edildiğini düşünüyor. Türkiye’de ifade özgürlüğü bulunmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 52,4.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan araştırma Türkiye'de toplumun yüzde 82,1'inin temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini düşündüğünü ortaya koydu.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde sonuçları açıklanan "İnsan Hakları Algısı Araştırması”na göre, bu yönde görüş bildirenlerin yüzde 58'i hak ve özgürlüklerin bazen, yüzde 42'si ise sık sık ihlal edildiğini düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 62,6'sı ise temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını ifade etti.



Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ev baskınlarıyla gözaltına alındı

Melih Bulu'nun kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. Avukatların verdiği bilgiye göre öğrenciler bugün gözaltında tutulacak. Öğrencilerin ifadelerinin yarın alınması bekleniyor.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OECD Ülkeleri ve Türkiye’nin Sağlık Sistemleri, Sağlık Harcamaları ve Sağlık Göstergeleri Karşılaştırması

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? Çoğu ülkenin yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele yöntemi, sağlık sistemi kapasitelerini aşmayacak şekilde vakaları kontrol altına almak. Özellikle Çin'den sonra epideminin merkezi haline gelen Avrupa ülkeleri ve ABD, virüsle mücadele açısından sıkı sosyal mesafe önlemleri alarak vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyarıyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi kimi ülkeler çok daha katı uygulamalara giderek sokağa çıkmayı belirli şartlara ve koşullara bağladı. Böylece koronavirüsün riskli gruplara ulaşması engellenerek ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin aşılmaması hedefleniyor. Bilim dünyasının ve uzmanların 'eğriyi düzleştirin' çağrılarının nedeni de bu. Dünyanın sağlık sistemleri en verimli ülkeleri! Türkiye listede... Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dev bir çalışma sonrası hazırladığı liste tartı

TÜİK Başkanlığı’na Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün eşi atandı!!!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’na, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atandı. Şirin, Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen ile evli. TÜİK’ten yapılan duyuruya göre, Kurumun Başkan Vekili Yinal Yağan, Sümer Holding’e Genel Müdür olarak atanırken, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin ise TÜİK Başkanlığı’na vekaleten getirildi. Muhammet Cahit Şirin, KADEM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışan daha sonra Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Elif Esen’le evli. Muhammet Cahit Şirin ve Elif Esen’in düğünlerinin şahitliğini Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı. MUHAMMED CAHİT ŞİRİN KİMDİR? 1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda göreve baslayan Muhammed Cahit

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!!!!

Sağlıkta şiddet yasa teklifinin görüşülmesi önerisi AKP-MHP oylarıyla reddedildi CHP Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasa teklifinin görüşülmesi teklifi, Meclisteki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddeti önlemeye dair yasanın bir an önce çıkarılması için  TBMM 'de görüşmelere başlanmasını istedi. Şeker’in bu önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan ve kürsüye doktor önlüğü ile çıkan Ali Şeker, "Vekil kimliğimle değil hekim kimliğimle konuşacağım. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın önlüğümüz” dedi. "SAĞLIKÇILARI ÜÇ GÜN ALKIŞLADIK AMA SONRA..." Milletvekili Ali Şeker, konuşmasında “Üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı? Sadece alkış yetmez